Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Lae og Sponheim nye fylkesmenn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Erling Lae og Lars Sponheim er i statsråd i dag utnevnt til nye fylkesmenn. Lae blir ny fylkesmann i Vestfold etter Mona Røkke, mens Lars Sponheim overtar etter Svein Alsaker i Hordaland.

- Vi får med dette på plass to nye fylkesmenn med bred og solid erfaring. De er begge engasjerte og svært kunnskapsrike. Både Hordaland og Vestfold får dyktige fylkesmenn som vil gjøre en god jobb for fylkene de nå skal jobbe for, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud.

Lae (63) var fram til september 2009 byrådsleder i Oslo, en jobb han hadde i ni år. Før han ble byrådsleder var Lae i fire år byråd for eldre og bydelene i Oslo og han har vært medlem i Oslo bystyre i 19 år. Lae har lang erfaring fra politikk og organisasjonsliv og er i dag nestleder i Høyre

Sponheim (52) var fram til oktober 2009 Stortingsrepresentant for Hordaland. Han har de siste 16 åra vært valgt stortingsrepresentant og har i til sammen seks og et halvt år vært statsråd i henholdsvis Nærings- og handelsdepartementet og Landbruks og matdepartementet. Sponheim har vært ordfører i Ulvik kommune og valgt medlem av fylkestinget i Hordaland. Han er i dag partileder i Venstre.

De nye fylkesmennene er tilsatt på åremål for en periode på seks år.

Nyutnevnt fylkesmann i Vestfold Erlig Lae, fornyingsminister Rigmor Aasrud og nyutnevnt fylkesmann i Hordaland, Lars Sponheim
Bilde: Nyutnevnt fylkesmann i Vestfold Erling Lae, fornyingsminister Rigmor Aasrud og nyutnevnt fylkesmann i Hordaland, Lars Sponheim. Foto: AKL, FAD. Høyoppløselig versjon av bildet på Flickr.

Til toppen