Historisk arkiv

Bonusforbud ikke i strid med EØS-avtalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet har i dag sendt svar på åpningsbrevet EFTAs overvåkningsorgan sendte 4. juli om forbudet mot opptjening av bonuspoeng på innenlands flyruter i Norge. Departementet fastholder sitt rettslige standpunkt fra tidligere dialog med overvåkningsorganet i saken, om at forbudet er forenlig med EØS-retten.

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet har i dag sendt svar på åpningsbrevet EFTAs overvåkningsorgan sendte 4. juli om forbudet mot opptjening av bonuspoeng på innenlands flyruter i Norge. Departementet fastholder sitt rettslige standpunkt fra tidligere dialog med overvåkningsorganet i saken, om at forbudet er forenlig med EØS-retten. Konkret mener departementet at bonusforbudet ikke rammes av direktiv 2005/29 om urimelig handelspraksis, videre at forbudet kan forsvares EØS-rettslig fordi det er ment å beskytte konkurransen i luftfarten.

Svaret gir uttrykk for departementets rettslige syn på saken, og svaret er gitt for å respektere den svarfrist EFTAs overvåkningsorgan har satt på grunnlag av prosedyrereglene de må følge. Den politiske vurderingen av Konkurransetilsyntes forslag om hvorvidt forbudet skal videreføres, oppheves eller endres er imidlertid ikke sluttført.

Departementets svarbrev til EFTAs overvåkningsorgan (PDF)