Historisk arkiv

Økte midler til sikring av regjeringsbygninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Regjeringen foreslår å bevilge om lag 700 millioner kroner over Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementets budsjett som følge av angrepet mot regjeringskvartalet 22. juli 2011.

Regjeringen foreslår å bevilge om lag 700 millioner kroner over Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementets budsjett som følge av angrepet mot regjeringskvartalet 22. juli 2011. Midlene skal blant annet brukes til å sikre og utbedre regjeringskvartalet, sikring av erstatningslokaler, husleie for erstatningslokaler og økt bemanning til vakthold. I tillegg er det satt av midler på Forsvarsdepartementets og Utenriksdepartementets budsjett til sikringstiltak for disse to departementene og på Statsministerens kontor.

Arbeidet med å sikre og utbedre regjeringskvartalet og sikre erstatningslokaler har pågått siden 22. juli 2011 og vil fortsette i 2013. Dersom forslaget blir vedtatt, har det i perioden 2011 - 2013 blitt bevilget om lag 1,9 milliarder kroner over Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementets budsjett som følge av angrepet mot regjeringskvartalet 22. juli 2011.
Av midlene på neste års budsjett foreslår regjeringen at Statsbygg skal få 75 millioner kroner til å sikre og utbedre regjeringskvartalet. Disse midlene vil gå til å rydde opp og sanere de ødelagte bygningene samt rehabilitere og skifte ut ødelagte vinduer. Regjeringen foreslår også å bevilge 291,9 millioner kroner over Statsbyggs budsjett til husleie for erstatningslokaler, og 152 millioner til å sikre erstatningslokaler. De siste midlene vil blant annet gå til å sikre glass, fasade og områdene rundt bygningene.

Departementenes servicesenter (DSS) får økt bevilging med 84,5 millioner kroner fra 100 millioner kroner til 184,5 millioner kroner til nytt og bedre utstyr og økt bemanning til vakthold samt sikring i regjeringskvartalet og øvrige lokaliteter for departementene.