Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

200 000 brukere på Minside

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Antall unike brukere av Minside har nå passert 200 000 og er mer enn dobbelt så høyt som i januar. – Et gledelig tall, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

Antall unike brukere av Minside har nå passert 200 000 og er mer enn dobbelt så høyt som i januar. – Et gledelig tall, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

På Minside kan innbyggerne undersøke hvilke opplysninger det offentlige har registrert om dem. De kan også utføre elektroniske tjenester, for eksempel bytte fastlege, melde flytting, beregne pensjon, endre skattekort, og levere selvangivelsen. Per 15. april har Minside hatt 210 977 brukere. 

– Tallet er gledelig. Det tyder på at folk er interessert i å ta i bruk nye elektroniske tjenester fra det offentlige og ønsker innsyn i hvilke opplysninger det offentlige har registrert om dem, sier Grande Røys.

Brukerne har brukt registertjenester som adresseoppføringer (422 000 oppslag), eiendomsopplysninger (199 000) og kjøretøyopplysninger (167 000). De er også opptatt av mulighetene for å endre skattekort (55 000 oppslag), beregne pensjon (53 000) og sjekke låneopplysninger hos Statens lånekasse for utdanning (25 828).

Minside er en nettportal der brukerne kan se hvilken informasjon de er registrert med i ulike offentlige registre. Hver bruker har bare tilgang til opplysninger om seg selv. Målet med Minside er å gjøre offentlige tjenester på Internett lettere tilgjengelig for folk. Minside er  driftet av Norge.no, en etat under Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

For å registrere seg og benytte Minside må en oppsøke www.norge.no eller www.noreg.no.  For å logge inn bruker man en PIN-kode og passord som en velger selv. PIN-koder for tilgang er sendt sammen med skattekortet eller frikortet. En behøver bare å logge seg inn én gang for å få tilgang til alle tjenestene.


 

Til toppen