Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Slutt på PIN-kodekaos

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Nå skal det bli slutt på PIN-kode kaoset for folk som vil benytte offentlige nettjenester. Løsningen med MinID som i disse dager sendes til alle norske skattetakere, innebærer i hvert fall begynnelsen på slutten.

Nå skal det bli slutt på PIN-kodekaoset for folk som vil benytte offentlige nettjenester. Løsningen med MinID som i disse dager sendes til alle norske skattetakere, innebærer i hvert fall begynnelsen på slutten.

Denne første versjonen av en felles offentlig eID, gjør det mulig enten å logge inn på MinSide og få tilgang til ulike offentlige nettsteder derfra, eller å logge direkte inn på de enkelte nettstedene. Et brev med utfyllende forklaring på hvordan du logger deg inn  og hvilke offentlige nettsteder du får tilgang til, blir sendt ut sammen med skattekortene.

- Vi har ivaretatt sikkerheten ved å sørge for at PIN-kodene ble sendt ut i forkant av skattekortene med fødselsnummer på, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys. Det er kombinasjonen PIN-koder/fødselsnummer og et passord som er nøkkelen i dette systemet.

En enkel måte å benytte MinID-løsningen på er å registrere mobilnummer på www.norge.no – da vil man få tilsendt en Pin-kode til mobilen hver gang men logger seg på.

Det er Fornyings- og administrasjonsdepartementets underliggende direktorat DIFI som sammen med Skattedirektoratet har ansvaret for distribusjonen av PIN-kodene.

Mer informasjon:

I denne videoen (flash) forteller fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys deg hvordan du bruker det nye pin-kodekortet du har fått i posten.

Til toppen