Historisk arkiv

Fri programvare: Grande Røys støtter to innovasjonsprosjekter i Møre og Romsdal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Fornyingsminister Heidi Grande Røys har i dag tildelt 350 000 kroner til utviklingen av en løsning for gjennomføring av digital skoleeksamen. - Prosjektet viser innovasjonskraft gjennom bruk av fri programvare og har stor overføringsverdi til andre fylker, sier Heidi Grande Røys.

- Bruk av fri programvare gjør det mulig med deling av løsninger på tvers i offentlig sektor. Jeg ønsker å stimulere til en delingskultur hvor offentlige virksomheter kan bygge videre på andres nyvinninger, sier fornyingsministeren.

Som en del av arbeidet med å fremme bruk av fri programvare og åpne standarder i det offentlige utlyste Fornyingsdepartementet i oktober fem millioner kroner til prosjekter i statlige og kommunale virksomheter. Midlene er nå tildelt. 15 prosjekter i ulike landsdeler mottar støtte.

Norsk Regnesentral deltar i prosjektet Utvikling av modul for digital eksamen i samarbeid med fylkeskommunen. Også et prosjekt som skal sikre plattformnøytral utskriftsløsning for videregående skole ble tildelt midler, i alt kr 125.000. Prosjektet skjer i samarbeid med LinPro AS. 

Les mer om alle prosjektene.