Historisk arkiv

Brudd i alle lønnsforhandlinger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

I dag ble det brudd i alle lønnsforhandlinger med Staten. - Vi hadde en god prosess med samtlige av organisasjonene, men nå er det opp til Riksmeklingsmannen å finne en løsning, sier statens personaldirektør Siri Røine.

Akademikerne brøt i dag forhandlingene med staten, i likhet med Norges Farmaceutiske Forening. I går gikk Unio, LO Stat og YS Stat i brudd. Dermed er det brudd med alle organisasjoner som forhandler med staten i årets hovedoppgjør i det statlige tariffområdet. Fristen for å komme til enighet var midnatt 30. april, men organisasjonene valgte å bryte forhandlingene tidligere. Nå går lønnsoppgjøret til mekling hos Riksmeklingsmannen. Meklingen starter formelt 19. mai, og skal være avsluttet innen 22. mai, kl. 24.00.

-  Kravene fra organisasjonene ville øke presset på norsk økonomi. Lønnsoppgjøret må ikke bli så dyrt at det fører til høyere rente og svekket konkurranseevne. Tilbudet fra staten til organisasjonene tar derfor hensyn til den rammen som settes av oppgjøret mellom NHO og LO. Samtidig har tilbudet en klar likelønnsprofil og legger opp til fleksibilitet for statlige virksomheter til å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft, sier Siri Røine.