Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Stranda er klar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Vi har gjort et omfattende arbeid med å gjøre stranda ved Bygdøy Sjøbad klar til bruk. Nå er alle velkomne til å ta i bruk den første nye stranda i Oslo på mange år, skriver politisk rådgiver Jørund Leknes i Aftenposten Aften 18. februar.

Igjen og igjen fremstilles det som om staten ikke vil ha bru mellom sin eiendom Bygdøy Kongsgård og øya Killingen. Senest av Haakon Langballe i artikkelen ”Historieløst om Bygdøy Sjøbad” i Aften 7. februar. Dette er grov feilinformasjon.

I over ett år har staten  tilbudt en bro litt lenger nord på området enn den eksisterende. Den har imidlertid Langballe, som styreleder i AS Killingen, takket nei til. Årsaken er statens krav om at en slik bro må være åpen for alle, i det minste på dagtid i sommerhalvåret. Det ville vært fjernt fra denne regjeringens strandsonepolitikk å gå med på en løsning som stenger en bro som går fra statens eiendom, for alle andre enn båteiere og beboere. Statens tilbud står imidlertid ved lag, og vi skal være med å betale for det.

For øvrig beskriver Langballe hvordan broforbindelsen hittil har gjort det mulig å føre videre en ubrutt næringslivstradisjon som har eksistert i flere hundre år, uten å risikere livet vinterstid. Man kan lett få inntrykk av at broen har vært der i lang tid, men Killingen har bare har hatt broforbindelse de fire siste årene.

Vi har gjort et omfattende arbeid med å gjøre stranda ved Bygdøy Sjøbad klar til bruk. Mudder og slam etter mange års forurensing er nå fjernet. Ny sand er lagt på, og alle er velkomne til å ta i bruk den første nye stranda i Oslo på mange år. Stranda er klar.

Bygdøy sjøbad

Til toppen