Historisk arkiv

– Herre i eget hus!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Dette er én av begrunnelsene for at vi skal ha en kampflykapasitet også i fremtiden, sa sjef for forsvarpolitikk og langtidsplanlegging i Forsvarsdepartementet, kontreadmiral Jørgen Berggrav, under Solakonferansen 2007.

Kampfly var første tema på årets Solakonferanse, som startet mandag 17. september. Foredragholdere fra både Forsvardepartementet, de tre kampflytilbyderne, og tidligere leder av forsvarskomiteen – nå fylkesmann i Oslo og Akershus – Hans J. Røsjorde, bidro alle med sine synspunkter på en fremtidig kampflyanskaffelse.

De ulike dimensjonene av kampflyvalget ble behørig omtalt i Berggravs foredraget som hadde fått tittelen ”Den militærpolitiske begrunnelsen for at Norge skal ha kampfly også i fremtiden”.  Admiralen la vekt på at nordområdene og Norges strategiske ressurser krever et kapabelt kampflyvåpen. Utover dette benyttet admiralen anledningen til å formidle viktigheten av en ryddig anskaffelsesprosess.

– Forsvarsdepartementet, og Forsvaret, er svært opptatt av de etiske aspektene i kampflyprosessen. Alt arbeid som gjøres i forhold til kampflyprosessen må tåle å få et kritisk søkelys på seg – det må være ryddig og ha høy kvalitet, sa Berggrav i avslutningen av sitt foredrag.

De ulike foredragene vil bli lagt ut på Solakonferansens nettsider: www.solakonferansen.no