Historisk arkiv

Kongsberg får garanti for komposittsatsing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen annonserte i går at regjeringen åpner for å gi Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) statlige garantier for en storstilt komposittsatsing.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen annonserte i går at regjeringen åpner for å gi Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) statlige garantier for en storstilt komposittsatsing.

– Hvis vi skal kjøpe nye kampfly vil denne fabrikken kunne ta komposittoppdrag uansett hvilken kandidat vi eventuelt går videre med. Det er både i tråd med den satsingen på kompositt norsk industri har ønsket og med regjeringens planer om å bruke et eventuelt kampflykjøp aktivt til industribygging i Norge. Derfor stiller vi oss bak KDA i denne saken, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen understreker at garantien ikke binder Norge til å velge JSF.

– Vi ønsker at KDA skal være med når toget går for deltagelse i JSF-produksjonen, selv om vi enda ikke har vedtatt å kjøpe fly. Samarbeidet med SAAB og EADS pågår for fullt med sikte på å sikre komposittoppdrag i en eventuell gjenkjøpspakke dersom vi skulle falle ned på en av disse kandidatene, sier Strøm-Erichsen.

Les hele pressemeldingen her