Historisk arkiv

- Imponert over de norske styrkene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

FNs spesialutsending i Tsjad, Victor da Silva Angelo roste det norske feltsykehuset da han møtte forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. – Vi setter stor pris på kvaliteten og profesjonaliteten deres, sa han.

FNs spesialutsending i Tsjad, Victor da Silva Angelo roste det norske feltsykehuset da han møtte forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen onsdag. – Vi setter stor pris på kvaliteten og profesjonaliteten deres, sa Angelo.

Den norske forsvarsministeren ble på møtet orientert om situasjonen i Tsjad og arbeidet til FN-styrken. Hun fikk også tilbakemeldinger på jobben de norske soldatene gjør. Norge stiller nå med et feltsykehus med rundt 150 personell, og 19 personer i et brønnborerlag.

Det norske feltsykehuset ble en del av FN-styrken i mai i år, og skal stå i landet i ett år.
 - De norske styrkene gjør en meget god jobb, fastslo Victor da Silva Angelo.

Sikkerhet for flyktningene
Hovedmålet med FN-operasjonen i Tsjad er å bidra til sikkerhet for flyktninger, internt fordrevne og hjelpetrengende blant lokalbefolkningen, samt for de humanitære hjelpearbeiderne. Den humanitære situasjonen i området er akutt, med 1,2 millioner hjelpetrengende.
- Feltsykehuset er av stor betydning for FN-styrken i Tsjad. Flere andre vestlige land har satt nærvær av et moderne feltsykehus som betingelse for selv å delta med styrker, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.


Leter etter vann
Det norske brønnborerlaget skal lete etter vann i tilknutning til FN-leire i østlige Tsjad.
- Det er stor vannmangel i området, så dette bidraget et etterlengtet, sier forsvarsministeren.