Forsiden

Historisk arkiv

Diskuterer samarbeid i nord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Grete Faremo tok med sin tyske kollega, Thomas de Maiziere til Andøya og Bodø for å snakke om samarbeid i nordområdene.

Forsvarsminister Grete Faremo og Tysklands forsvarsminister Thomas de Maiziere signerte avtalen om samarbeid i nordområdene (Forsvarets mediesenter)

Forsvarsminister Grete Faremo og Tysklands forsvarsminister Thomas de Maiziere signerte avtalen om samarbeid i nordområdene (Forsvarets mediesenter)

- Norge har et tett forsvarssamarbeid med Tyskland, både operativt og sikkerhetspolitisk. Vi ser nå på mulighetene for et tettere samarbeid også i nord, og jeg er fornøyd med å få vise frem noe av Nord-Norge til min tyske kollega, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Norge og Tyskland er blant de få nasjonene som flyr Orion overvåkningsfly, og de to statsrådene fikk se noe av det enorme operasjonsområdet de norske flyene har på vei fra Andøya til Bodø.

Forsvarsminister Grete Faremo tok imot Tysklands forsvarsminister Thomas de Maiziere på Andøya

Forsvarsminister Grete Faremo tok imot Tysklands forsvarsminister Thomas de Maiziere på Andøya (Forsvarets mediesenter)

Intensjonsavtale
Den norske og den tyske forsvarsministeren undertegnet en ny intensjonsavtale om forsvarssamarbeid.
- Vi ønsker at denne skal være et incentiv for en mer systematisk og helhetlig samarbeid mellom de to landene, sier Faremo.

Viktig partner
Norge opererer tett sammen med Tyskland i internasjonale operasjoner, spesielt i Afghanistan. Tyskland er den ledende nasjonen i Nord-Afghanistan, der også Norge har styrker. Norge og Tyskland samarbeider også innenfor både Hæren, Sjøforsvaret (spesielt om ubåter) og Luftforsvaret (Orion overvåkingsfly).
- Tyskland er blant våre viktigste samarbeidspartnere i Europa, og vi vil prioritere dette samarbeidet høyt. Vi vil spesielt se på videre samarbeid i Afghanistan og i nord, sier Faremo.