Historisk arkiv

"Kaserneløftet"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Regjeringen legger stor vekt på at våre soldater skal ha gode boforhold under førstegangstjenesten. I tillegg til en rekke tiltak på investeringssiden de fire siste årene, foreslår vi bevilget 45 millioner kroner i ekstra vedlikeholdsmidler inneværende år for å forbedre mannskapenes boforhold, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Flere av mannskapsforlegningene Forsvaret disponerer er nå av god standard, men det er fortsatt utfordringer knyttet til blant annet inneklima, hygiene og komfort. Departementet viderefører derfor sin satsing på vedlikehold og oppgradering av mannskaps¬forlegningene gjennom investeringstiltak og økt tildeling til vedlikehold for å bedre boforholdene til våre soldater slik at de kan få gode arbeidsforhold under sin tjeneste.

45 millioner kroner i ekstraordinære vedlikeholdsmidler rettes derfor inn mot å forbedre standarden der det er mest akutt, men også vedlikeholdstiltak av mer langsiktig karakter vil bli prioritert. Dette er trivselsfremmende tiltak på mannskapskaserner over hele landet men med særlig fokus på Setermoen, Bodø, Haakonsvern og Ramsund.

Ytterligere investeringstiltak i størrelsesorden 300 millioner kroner frem til 2014, samt en nærmere gjennomgang av tiltak for å bedre vedlikeholdet på mannskaps¬forlegningene, vil samlet sett bidra til en vesentlig bedring i mannskapenes boforhold. I perioden frem til 2014 er det planlagt med fornyelse av mannskapsforlegninger på Mågerø, Høybuktmoen, Setermoen, Rusta/ Heggelia og Skjold. Videre vil etableringen av nye stasjoner for Grensevakten i Svanvik og på Storskog sikre en økning på 184 nye oppgraderte forlegningsplasser for mannskapene ved Garnisonen i Sør-Varanger.