Forsiden

Historisk arkiv

Besøker The Gathering: - Viktig rekrutteringsarena

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Påskeaften besøker statssekretær Eirik Øwre Thorshaug (Ap) arrangementet The Gathering på Hamar sammen med sjef Cyberforsvaret, Roar Sundseth.

Påskeaften besøker statssekretær Eirik Øwre Thorshaug (Ap) arrangementet The Gathering på Hamar sammen med sjef Cyberforsvaret, Roar Sundseth.

-
Det er viktig å skaffe de beste hodene til fremtidas nettverksbaserte forsvar. Fremtidas konfliktbilde gjør at vi også trenger de som kan forsvare oss mot digitale angrep og får et forsvar som behersker den digitale slagmarken, sier statssekretær Eirik Øwre Thorshaug (Ap). 

Forsvaret tenker nytt rundt rekruttering.
- Vi trenger kompetente og nysgjerrige mennesker med interesse for cyber og data. The Gathering (TG) på Hamar er en viktig arena for å vise fram interessante jobbmuligheter i Forsvaret, mener Thorshaug, som lørdag besøker arrangementet der rundt fem tusen deltakere er samlet.  

Kompetanse for en ny tid
Regjeringen la nylig fram stortingsmeldingen Kompetanse for en ny tid. Rekruttering av nye yrkesgrupper er framhevet der som et viktig tiltak for å utvikle den framtidige forsvarsevnen. 

- Vi trenger kompetanse til alle deler av Forsvaret, både de mer tradisjonelle grenene, men også det nyopprettede Cyberforsvaret. For at Cyberforsvaret skal kunne forsvare oss mot fiender som angriper Forsvarets informasjonssystemer i fremtida trenger Forsvaret de beste hodene. Mange av dem finner vi på TG, sier Thorshaug.

Les mer om kompetansemeldingen her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/fd/pressesenter/pressemeldinger/2013/forsvaret-med-kunnskapsoffensiv.html?id=715729

Les mer om The Gathering her: http://www.gathering.org/tg13/no/

Priv. til red:
Thorshaug og Sundseth besøker The Gathering lørdag 30. mars kl. 11. Media kan følge omvisningen, og begge vil være tilgjengelig for intervjuer.

Pressekontakter:

For statssekretæren: Marita I. Wangberg, Forsvarsdepartementet, 23 09 60 11/ miw@fd.dep.no

For Cyberforsvaret: Knut H. Grandhagen, 489 55 505/kngrandhagen@cyfor.mil.no

For The Gathering: Simon Eriksen Valvik 400 50 100/simon@gathering.org