Historisk arkiv

Mer lik godtgjøring til elever og menige

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

 - Tar sikte på å øke korporalstillegget.

Regjeringen tok i år det første skrittet for å skape større økonomisk likhet mellom vernepliktige som gjennomfører en befalsutdanning, og de som avtjener førstegangstjenesten. Dette ble gjort ved å øke korporalstillegget befalsskoleelevene mottar. Selv om denne økningen i år var av symbolsk karakter, så viser den at regjeringen tar befalsskoleelevenes krav om mer likestilling mellom de tjeneste­gjørende på alvor.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mener at endringen viser at regjeringen verdsetter befalskoleelevenes innsats og engasjement.

– Forsvaret blir stadig mer komplekst, og et utdanningsløp i Forsvaret krever mye av de unge. Dette ønsker vi skal gjenspeiles i godtgjøringene, sier forsvarsministeren.

En ungdom som gjennomfører førstegangstjenesten vil fra og med 1. juli i år motta totalt 91 000,- skattefrie kroner i tjenestetillegg og dimisjonsgodtgjøring, etter 12 måneders tjeneste. Befalsskoleelevenes totale godgjøring ligger noe under dette, og det er denne ulikheten regjeringen nå har tatt det første skrittet for å rette opp.

Les mer her.