Historisk arkiv

Kredittilsynet skal vurdere krav til informasjon om sammensatte produkter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet har i et brev til Kredittilsynet i dag bedt tilsynet vurdere å utarbeide et utkast til forskrift med krav til informasjon om såkalte ”sammensatte produkter”. - Jeg har merket meg kritikken av disse produktene og vil nå ta et initiativ for å få det stoppet, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Kredittilsynet skal vurdere krav til informasjon om sammensatte produkter

Finansdepartementet har i et brev til Kredittilsynet i dag bedt tilsynet vurdere å utarbeide et utkast til forskrift med krav til informasjon om såkalte ”sammensatte produkter”. Sammensatte produkter, blant annet aksjeindeksobligasjoner og banksparing med aksjeavkastning, har ofte kompliserte og uoversiktlige avkastnings- og kostnadsstrukturer. - Jeg har merket meg kritikken av disse produktene og vil nå ta et initiativ for å få det stoppet, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Departementet påpeker at det er viktig at informasjon om pris, risiko og forventet avkastning framkommer på en nøktern, tydelig, klar og forståelig måte til kunder som vurderer å kjøpe et såkalt sammensatt produkt. Departementet ber Kredittilsynet vurdere å utarbeide et utkast til forskrift som innholder krav til informasjon som skal gis ved salg av sammensatte produkter slik at kundene på en god måte kan sammenlikne de ulike sammensatte produkter og sammenlikne produktene med andre sparealternativer.

Departementet ber Kredittilsynet samtidig vurdere om det bør innarbeides en forskriftshjemmel i verdipapirhandelloven og om det er hensiktsmessig at også andre institusjoner/produkter omfattes av en eventuell regulering. Kredittilsynet bes også vurdere om det foreløpig kan være aktuelt å gjøre eventuelle forskriftskrav for finansinstitusjonene gjeldende for verdipapirforetakene i form av rundskriv.

Les Finansdepartementets brev til Kredittilsynet her.


Publisert: 19.04.06