Historisk arkiv

Tiltak for sikrere bruk av nettbank

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Det gleder meg at Kredittilsynet vurderer krav til bankene om automatisk varsling når kunden taster for mange sifre i bankkontonummeret ved overføring av penger, og at det settes andre nødvendige begrensninger. Det er viktig å finne løsninger som gir tilfredsstillende trygghet uten at det går for mye på bekostning av effektiviteten, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Tiltak for sikrere bruk av nettbank

Finansdepartementet mottok 29. september 2006 foreløpige forslag fra Kredittilsynet om tiltak for bedre nettbanksikkerhet.
- Det gleder meg at Kredittilsynet vurderer krav til bankene om automatisk varsling når kunden taster for mange sifre i bankkontonummeret ved overføring av penger, og at det settes andre nødvendige begrensninger. Når det gjelder andre tiltak for å unngå overføring til feil konto, støtter jeg tilsynets initiativ til samarbeid med bankforeningene. Det er viktig å finne løsninger som gir tilfredsstillende trygghet uten at det går for mye på bekostning av effektiviteten. Nettbank skal jo nettopp være en effektiv betalingsløsning, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Finansdepartementet gir i brev av 3. oktober 2006 sin støtte til Kredittilsynets skisserte linjer for det videre arbeidet med tiltak for økt sikkerhet ved bruk av nettbank. Finansdepartementet har samtidig bedt Justisdepartementet om en vurdering av spørsmålet om begrensning av betalers ansvar. Som Kredittilsynet er inne på i brevet til Finansdepartementet, bør ansvarsdelingen mellom bank og kunde sees i sammenheng med bankens oppfølging av eventuelle minimumskrav til funksjonalitet i nettbanksystemet. Finansdepartementet har bedt om ny tilbakemelding innen utgangen av oktober 2006.

Se også brev av 19.09.06 der Finansdepartementet ber Kredittilsynet vurdere tiltak for å bedre sikkerhet ved bruk av nettbank.




Publisert: 04.10.06 - Oppdatert 02.11.06


Relevant informasjon:
Se svar fra Justisdepartementet av 31.10.06
Se svar fra Kredittilsynet av 01.11.06 (nyhetssak fra tilsynets nettside)
Se brev til Kredittilsynet av 02.11.06