Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Grunnavgift på engangsemballasje

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet mottok 16. april 2008 ”reasoned opinion” vedrørende grunnavgift på emballasje. ESA fastholder at grunnavgiften på engangsemballasje er i strid med EØS-avtalen artikkel 14 som en diskriminerende avgift. Dette gjelder grunnavgiften på brus og vann. Finansdepartementet vil nå gå gjennom brevet og svare ESA innen fristen.

Finansdepartementet mottok 16. april 2008 ”reasoned opinion” vedrørende grunnavgift på emballasje. ESA fastholder at grunnavgiften på engangsemballasje er i strid med EØS-avtalen artikkel 14 som en diskriminerende avgift. Dette gjelder grunnavgiften på brus og vann. Finansdepartementet vil nå gå gjennom brevet og svare ESA innen fristen 16. juni 2008.

- Vi vil selvfølgelig vurdere det siste brevet fra ESA nøye. I utgangspunktet mener vi likevel at ombruk totalt sett er å foretrekke framfor gjenvinning. Dette gjelder også som et generelt prinsipp i EU. Vi mener derfor at avgiften fortsatt kan forsvares opprettholdt som en miljøavgift etter EØS-avtalen, sier statssekretær Geir Axelsen.

ESAs sak vil for øvrig ikke ha noen konsekvenser for pantesystemet i Norge.

Du kan lese ESAs brev her.

Til toppen