Historisk arkiv

Nye avtaler om informasjonsutveksling i skattesaker for Guernsey og Jersey

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansminister Kristin Halvorsen undertegnet i dag avtale om utveksling av skatteopplysninger med Guernsey og Jersey under finansministermøtet i Helsingfors.

Finansminister Kristin Halvorsen undertegnet i dag avtale om utveksling av skatteopplysninger med Guernsey og Jersey under finansministermøtet i Helsingfors.

På det nordiske finansministermøtet i Helsingfors i dag undertegnet Norge to overenskomster om utveksling av opplysninger i skattesaker mellom Norge og Guernsey og Norge og Jersey, med tilleggsoverenskomster. Tidligere har Norge inngått tilsvarende avtaler med Isle of Man og disse trådte i kraft 6. september i år.

Avtalene er et resultat av et fellesnordisk samarbeid om inngåelse av avtaler om informasjonsutveksling med såkalte lukkede finanssentra. Avtalene tilsvarer i store trekk artikkel 26 om utveksling av informasjon i OECDs mønsteravtale og vil gi norske skattemyndigheter muligheter som ikke foreligger i dag til å få innsyn i og å innhente informasjon som sikrer riktig fastsettelse av norsk skattegrunnlag. Det forhandles for tiden om inngåelse av slike avtaler med en rekke andre lukkede jurisdiksjoner.

Norge prioriterer arbeidet med å inngå informasjonsutvekslingsavtaler med slike jurisdiksjoner og anser det som viktige tiltak mot skatteunndragelser.

I tillegg til avtalene om informasjonsutveksling er det inngått tilleggsoverenskomster om unngåelse av dobbeltbeskatning av fysiske personers lønnsinntekter mv., om gjensidig skattefritak for internasjonal skips- og luftfart, samt om gjensidige overenskomstprosedyrer i internprisingssaker.