Historisk arkiv

Finansportalen lanserer ny bytte bank-funksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Dette vil bidra til at det blir enklere for kundene å bytte bankforbindelse eller stille krav til den banken de har i dag, sier finansminister Kristin Halvorsen.

- Det er gledelig at Finansportalen i dag lanser en løsning som innebærer at forbrukerne via Finansportalen kan henvende seg til gamle eller nye bankforbindelser dersom de vurderer å bytte bank. Dette vil bidra til at det blir enklere for kundene å bytte bankforbindelse eller stille krav til den banken de har i dag, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Finansminister Kristin Halvorsen, barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt og forbrukerdirektør Randi Flesland lanserte i dag Finansportalens nye verktøy som skal hjelpe forbrukerne med å bytte bank, be om et tilbud eller gi banken en sjanse til å gi bedre betingelser.

- En viktig oppgave for Finansportalen er å bidra til at forbrukeren får forstålig, korrekt og tilskrekkelig informasjon om sine beslutninger enten de er innskytere, lånetakere eller forsikringstakere. Dette bidrar til at det blir lettere for forbrukerne å sammenlikne ulike tilbydere av finansielle produkter og tjenester på en effektiv måte. Finansportalens bytte bank-applikasjon vil bidra til at det blir enklere for kunder å bytte bank, noe som også vil være positivt for konkurransen mellom bankene, sier finansminister Kristin Halvorsen.