Historisk arkiv

Dokumentasjonsplikt og lydopptak ved salg av spareprodukter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet har i dag sendt på høring utkast til nye regler om dokumentasjonsplikt og lydopptak ved rådgivning og salg av alternative spareprodukter. Alternative spareprodukter omfatter blant annet innskuddsbaserte produkter og livsforsikring med investeringsvalg.

Finanstilsynet har på oppdrag fra Finansdepartementet utredet behovet for regelverksendringer om dokumentasjonsplikt mv. som ledd i styrket forbrukervern ved rådgivning og salg av alternative spareprodukter.

- Fremover venter vi endringer i markedet for pensjonssparing, blant annet gjennom overgang til innskuddsbaserte avtaler, økt bruk av produkter med investeringsvalg og andre alternative spareprodukter. Derfor er det viktig at vi styrker forbrukervernet også for denne typen sparing, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

Forbrukerne kan stå overfor samme risiko ved investering i alternative spareprodukter som i finansielle instrumenter, og Finansdepartementet mener det er riktig at dokumentasjonsplikt ved rådgivning og salg av alternative spareprodukter samsvarer med regelverket for finansielle instrumenter.

Se høringsbrevet og høringsnotat utarbeidet av Finanstilsynet.