Historisk arkiv

Finansminister Sigbjørn Johnsen besøkte den irske finansministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansminister Sigbjørn Johnsen var i Dublin 18. januar for å ha samtaler med den irske finansministeren Michael Noonan.

Irland har formannskapet i EU første halvår 2013, og Noonan vil blant annet lede rådsmøtene for økonomi- og finansministrene i EU (ECOFIN) i denne perioden. – Det er viktig for oss å ha tett kontakt med andre lands finansministre og siden Irland har formannskapet er det viktig å ha en god dialog. For Norge er det særlig viktig å sørge for at EØS-markedet for finansielle tjenester fungerer godt. Vi er avhengig av en velfungerende og stabil finanssektor, og samarbeid om felles, internasjonale standarder på finansområdet er nødvendig, sier Johnsen.

Tema for samtalene mellom den norske og irske finansministeren var blant annet Irlands program for formannskapet i EU, situasjonen i irsk og europeisk økonomi, samt spørsmål knyttet til det indre markedet for finansielle tjenester.

– Situasjonen i mange europeiske land er fremdeles vanskelig, selv om en rekke tiltak mot krisen har kommet på plass og uroen i finansmarkedene har avtatt de siste månedene. Arbeidsledigheten vokser fortsatt. Særlig urovekkende er den økende ledigheten blant ungdom. Ny økonomisk vekst trengs for å redusere ledigheten, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

Finansministrene diskuterte aktuelle finansmarkedsspørsmål, herunder spørsmål knyttet til bankunion, nye kapitalkrav og innskuddsgaranti.