Historisk arkiv

Johnsen glad for IMF-gjennomgang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

IMF har nå satt andre gjennomgang av Islands IMF-program opp til behandling i IMFs styre tentativt 16. april. – Dette er gledelig og i tråd med hva Norge har arbeidet for, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

IMF har nå satt andre gjennomgang av Islands IMF-program opp til behandling i IMFs styre tentativt 16. april. – Dette er gledelig og i tråd med hva Norge har arbeidet for, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

- Norge og de andre nordiske långiverne til Island støtter en godkjennelse av gjennomgangen. Et positivt vedtak i IMFs styre vil medføre at andre del av de nordiske lånene blir stilt til disposisjon for Island, sier Johnsen.

Det norske lånet til Island er organisert som et lån fra Norges Bank til Sedlabanki Islands, og utgjør 480 millioner euro (omkring 4 milliarder norske kroner) av en samlet nordisk ramme på om lag 1,8 milliarder euro.

De nordiske lånene er i henhold til låneavtalene inndelt i fire like deler som blir utbetalt i forbindelse med IMF-styrets godkjenning av framdriften for stabiliseringsprogrammet. Første del ble gjort tilgjengelig i forbindelse med første gjennomgang 28. oktober 2009. Island valgte da bare å få utbetalt om lag 2/3 av det beløpet som ble stilt til disposisjon. I tråd med Islands ønske ble 81 millioner euro av det norske lånet utbetalt like før jul.

Les mer: Pressemelding fra IMF