Historisk arkiv

Medlemmer av Strategirådet i 2010

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Elroy Dimson er professor emeritus i finans ved London Business School. Hans forskningsområde har særlig vært langsiktig utvikling i aksjemarkedet, aktivaallokering og investeringsstrategi. Professor Dimson har undervist om Endowment Asset Management ved London Business School, Cambridge University and the Commonfund Institute ved Yale Yniversity. Han har vært assisterende redaktør av Journal of Finance og medlem av redaksjonen i flere andre akademiske journaler. Han er også kjent som en av forfatterne av bøkene Triumph of the Optimist, Global Investment Returns Yearbook 2010 og Endowment Asset Management. Professor Dimson var i perioden 2007-2009 medlem av Finansdepartementets råd for investeringsstrategi.

Antti Ilmanen er porteføljeforvalter i Brevan Howard. Han er en ledende ekspert i empiriske analyser av aktivaallokering og strategier for posisjonstaking på rentens terminstruktur. Ilmanen har over tyve års erfaring innenfor kapitalforvaltning fra stillinger som forvalter i Finlands sentralbank, strateg i Salomon Brothers, leder for Citigroup’s gruppe for investeringsstrategier i det europeiske rentemarkedet, samt porteføljeforvalter og strateg i Brevan Howard. Ilmanen har publisert en serie artikler i skjæringspunktet mellom akademisk og praktisk finans og skal etter planen publisere boken ”Expected Returns” i slutten av 2010. Han har MSc grader i Samfunnsøkonomi og Jus fra Universitetet i Helsinki og en PhD i Finans fra the Graduate School of business ved University of Chicago.

Eva Liljeblom er professor i finans og rektor ved Hanken, Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Hennes forskningsområde har særlig vært innenfor prising av finansielle aktiva, herunder internasjonal diversifisering og integrasjon av finansielle markeder. Professor Liljeblom har undervist i flere kurs i finans, inklusive kurs i forvaltning av fast eiendom. Hun har publisert en rekke artikler i akademiske journaler og har også erfaring fra næringslivet, gjennom styreverv i blant annet Leonia Oyj, Stockmann Oyj og TeliaSonera AB. Hun er formann i den rådgivende investeringskomiteen for det finske statlige pensjonsfondet. Professor Liljeblom var medlem av Finansdepartementets råd for investeringsstrategi i perioden 2005-2009.

Øystein Stephansen er senioranalytiker i DnB NOR Markets og jobber med rådgivning knyttet til strategisk aktivaallokering og risikostyring overfor finansielle institusjoner. Han har tidligere vært investeringsdirektør i Vital Forsikring og arbeidet som finansdirektør i Gjensidige NOR Spareforsikring ASA. Dette inkluderte ansvaret for den langsiktige investeringsstrategien for selskapene. Stephansen har analyseerfaring som sjefanalytiker i Sparebanken NOR Markets, SEB og som analytiker i Nordea. Øystein Stephansen er utdannet samfunnsøkonom med en BA (hons.) fra Heriot-Watt University og Master of Science i Economics fra London School of Economics.