Historisk arkiv

Holte utnevnt som skattedirektør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Hans Christian Holte (48) er i statsråd i dag utnevnt som skattedirektør for en periode på seks år. Han har fra 2008 vært direktør i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Holte er utdannet cand. polit. med hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo i 1992.

- Stillingen som skattedirektør er en av de mest sentrale og utfordrende topplederstillingene i staten. Skatteetaten er i front på mange områder, og jeg forventer at Hans Christian Holte vil videreføre det gode utviklingsarbeidet i etaten. Holte er kjent som en dyktig fagperson og leder. Jeg er sikker på at han vil gjøre en god jobb som sjef for Skatteetaten, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.


Finansråd Svein Gjedrem gratulerer påtroppende skattedirektør Hans Christian Holte med utnevnelsen. (Foto: Tor Martin Bærum)

Hans Christian Holte har tidligere arbeidet blant annet som avdelingsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet fra 2002 og som ekspedisjonssjef og assisterende departementsråd i Kunnskapsdepartementet fra 2005 til 2008.

Holte vil tiltre stillingen i august 2013.