Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Bedre momssystem gir gevinst for kultur og idrett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Over fire sider i VG 31. mai antydes det at Regjeringens foreslåtte endringer i momsregelverket for kultur- og idrett vil gi dyrere inngangsbilletter. Det er det ingen grunn til, skriver finansminister Sigbjørn Johnsen.

Over fire sider i VG 31. mai antydes det at Regjeringens foreslåtte endringer i momsregelverket for kultur- og idrett vil gi dyrere inngangsbilletter. Det er det ingen grunn til. Det totale inntektstapet for staten vil være om lag 335 millioner kroner årlig. Dette gir en tilsvarende gevinst for blant annet museer, fornøyelsesparker og topplag i fotball og ishockey, som får fullt fradrag for momsutgifter på innkjøp. Samtidig skjermes den frivillige delen av idretten på en god måte.

Vi har hatt en løpende dialog med kultur- og idretts-Norge i denne saken. Innføring av momsplikt med en lav sats på åtte prosent vil gi et bedre momssystem. Det vil også gi en enklere administrativ hverdag for mange av de berørte ved at de ikke lenger trenger å fordele inngående moms for anskaffelser til virksomheten. Aktørene får samlet sett en positiv økonomisk effekt. Jeg oppfordrer kultur- og idrettssektoren til å la den komme publikum til gode.

Til toppen