Historisk arkiv

Fempartsavtale om forvaltning av norsk vårgytende sild for 2007

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

18. januar 2007 ble det undertegnet en kyststatsavtale mellom EU, Færøyene, Island, Norge og Russland. Norge får en andel på 61% av silda. For 2007 får norske fiskere en kvote på 780.800 tonn.

Pressemelding

Nr.: 04/2007
Dato: 18.01.2007
Pressekontakt: Ambassadør Per Ludvig Magnus: + 34 676 532 531

Fempartsavtale om forvaltning av norsk vårgytende sild

18. januar 2007 ble det undertegnet en kyststatsavtale mellom EU, Færøyene, Island, Norge og Russland. Norge får en andel på 61% av silda. For 2007 får norske fiskere en kvote på 780.800 tonn.

Norsk vårgytende sild (NVG) er Nordatlanterens største fiskebestand. Den nye fempartsavtalen innebærer at alle de store bestandene i norske farvann nå er regulert, og dette er positivt.

- Den nye fordelingsnøkkelen gir Norge den høyeste andel av totalkvoten som har vært oppnådd siden fempartsforvaltningen av NVG-sild ble innledet i 1996, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- For Norge har det vært et overordnet hensyn å få på plass et forsvarlig og bærekraftig forvaltningsregime for denne viktige ressursen. Her har Norge gått foran og tatt ansvar, sier Støre.

Den fempartsavtalen som nå er inngått, representerer et nytt fremskritt i forvaltningssamarbeidet om fiskeressursene i Nordøstatlanteren. Det er et samarbeid som blant annet gjelder bekjempelsen av ulovlig, uregulert og urapportert fiske (UUU-fiske). Den nye avtalen utgjør et viktig ledd i dette arbeidet, og viser hvordan kyststatene samarbeider på forpliktende måte for å opprette en bærekraftig ressursforvaltning som samtidig tar hensyn til de enkelte partenes betydelige næringsinteresser.

Avtaledokumenter

  1. Agreed record of conclusions of fisheries consultations on the management of the Norwegian Spring spawning (atlanto-scandian) herring stock in the north-east Atlantic for 2007
  2. Annex I
  3. Annex II
  4. Arrangement between Iceland and Norway
  5. Arrangement between Norway and the Russian Federation
  6. Arrangement between Iceland and the Russian Federation Access to the Icelandic Economic Zone in 2007
  7. Russian Federation access in the Faroese Fishery Zone
  8. Arrangement between the European Community and Norway
  9. Arrangement between the Faroe Islands and Norway