Historisk arkiv

Fyrtårnprisen 2011 til Redningsselskapet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

-I år ønsker jeg å hedre en organisasjon som er en landsdekkende, humanitær og frivillig forening. Formålet deres er å redde liv, berge verdier og verne kystmiljøet i norske farvann. I tillegg driver de opplysningsvirksomhet og ulykkesforebyggende arbeid for å bedre sikkerheten til sjøs. Fyrtårnprisen 2011 går til Redningsselskapet, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen under overrekkelsen av årets pris i Honningsvåg i dag.

Det var president i Redningsselskapet, Lars Hellandsjø, som tok imot prisen på vegne av organisasjonen. Overrekkelsen skjedde under hovedmarkeringen av Kystens dag i Honningsvåg.
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen overrekker Fyrtårnprisen 2011 til Redningsselskapet på Kystens dag i Honningvåg 18. juni. Det var president i Redningsselskapet, Lars Hellandsjø, som tok imot prisen på vegne av organisasjonen.

Fyrtårnprisen går hvert år til noen som har utmerket seg ut over det vanlige gjennom sitt arbeid eller interesseområde, og som på denne måten har markedsført fiskeri- og kystnasjonen Norge på en positiv måte. I år ble den delt ut for åttende gang. Tidligere vinnere er Dag Lindebjerg, Ingrid Espelid Hovig, gründer Steinar Olaisen, WWF Norge, Kystaksjonen for tsunamiofrene, Forbundet Kysten og Kystvakten.

Kontakt: pressevakt 22 24 66 99