Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Vinnerne av Fyrtårnprisen 2012

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Lørdag 9.juni delte fiskeri- og kystdepartementet ut Fyrtårnprisen for niende gang. Årets vinnere er gründerne i Svolvær-bedriften SALT.

Lørdag 9.juni delte fiskeri- og kystdepartementet ut Fyrtårnprisen for niende gang.  Årets vinnere er gründerne i Svolvær-bedriften SALT.

– Fyrtårnsprisen går i år til gründerne i bedriften SALT. Kriss Rokkan Iversen og Kjersti Busch sprer med stort engasjement kunnskap og interesse om ressursene og mulighetene vi har langs kysten vår, sa politisk rådgiver i Fiskeri- og kystdepartementet Martin Henriksen, da han delte ut Fyrtårnprisen under Kystens dag i Bergen.

Iversen og Busch beskrives som to uredde, utradisjonelle, kvalitetsbevisste og profesjonelle kvinner, som etter endt studietid opprettet det uavhengige forsknings-, formidlings- og rådgivningsfirmaet SALT. De to ambisiøse kvinnene fronter en bærekraftig forvaltning av havets ressurser, og tilfører lokalsamfunnet, regionen og landsdelen verdifull kompetanse.

Fyrtårnprisen går hvert år til noen som har utmerket seg ut over det vanlige gjennom sitt arbeid eller interesseområde, og som på denne måten har markedsført fiskeri- og kystnasjonen Norge på en positiv måte. Tidligere vinnere er Dag Lindebjerg, Ingrid Espelid Hovig, gründer Steinar Olaisen, WWF Norge, Kystaksjonen for tsunamiofrene, Forbundet Kysten, Kystvakten og Redningsselskapet.

Til toppen