Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Det norske måltid 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen var i dag med på lanseringen av prosjektet Det Norske Måltid 2008.


Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen var i dag med på lanseringen av prosjektet Det Norske Måltid 2008. 

- Her i Norge har vi et fantastisk utgangspunkt med den tilgangen til ypperlige råvarer som kysten og havet gir oss, sa fiskeri- og kystministeren i sin tale ved lanseringen.

- Norge eksporterer i snitt 27 millioner måltider med norsk sjømat hver dag, men det er viktig at også vi her hjemme blir klar over hvilke matskatter vi har, fortsatte Pedersen.

Jeg gleder meg til å se, og kanskje også å smake, resultatene fra konkurransen, og ønsker Stiftelsen Norsk Matkultur og Stavanger Næringsforening lykke til med prosjektet, avsluttet fiskeri- og kystministeren.

Det norske måltid setter fokus på råvarer og produkter fra de enkelte regioner og er en landsomfattende råvarekonkurranse som skal gå i alle Norges fylker. Målet er å finne frem til det beste vi har innen norske råvarer og produkter.

Det skal kåres en råvare fra hver av kategoriene sjø og land fra hvert fylke, samt et matprodukt, som går til den nasjonale finalen. Vinnerne i hvert fylke blir premiert og tildelt diplom merket Årets råvare 2008 i sitt fylke. Fylkesvinnerne vil gå videre til en nasjonal finale som skal kåre Årets råvarer og produkter 2008. Råvarene og produktene som vinner blir hovedråvarer i Årets Måltid 2008.

En nasjonal jury kårer Årets Råvarer/produkt 2008.
Juryens medlemmer skal ha bakgrunn fra fiskeri og oppdrett, landbruk, kokkefag, reiseliv, media og markedsføring. Nasjonal juryleder er Bent Stiansen, den første norske kokken som vant Bocuse d`Or i Lyon, og ble verdensmester i kokkekunst.

Konkurranseinvitasjon til Det Norske Måltid 2008 (PFD-format)

Til toppen