Historisk arkiv

Fiskeri- og kystministeren møtte fiskerikomiteen i Europaparlamentet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystministeren møtte i dag fiskerikomiteen i Europaparlamentet. Møtet ble innledet med at hun presenterte norsk fiskeriforvaltning og behovet for nært samarbeid mellom EU og Norge.

I ordskiftet etter statsrådens innlegg fokuserte parlamentsmedlemmene særlig på spørsmål vedrørende forvaltning av makrell, hvalfangst, utkast av fisk, kontroll, subsidier, overkapasitet i fiskeflåten og akvakultur.

Et av parlamentsmedlemmene påpekte at EU hadde diskutert utkastforbud like lenge som Norge har hatt forbud (siden 1987). Parlamentsmedlemmet viste også til at man i EU fokuserer på hvor vanskelig det er å gjennomføre et slikt forbud og ba om råd fra Norge.

- Det er her snakk om politisk vilje. Man er nødt til å vedta utkastforbud i EU med de tilhørende nødvendige tekniske tiltakene, for å oppnå dette målet, svarte fiskeri- og kystministeren.

-Jeg er svært glad for denne muligheten til å tale direkte til Europaparlamentet. Det var en god dialog hvor vi utvekslet synspunkter på mange, viktige områder for Norge, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. 

Berg-Hansen benyttet også anledningen til å invitere Fiskerikomiteen til å besøke Norge.

  

Kontakt:

Ekspedisjonssjef Magnor Nerheim: 905 70 941

Ekspedisjonssjef Johán H. Williams: 900 24 446

 

Les statsrådens tale i EU-parlamentet.

 

Lisbeth Berg-Hansen taler i EU-parlamentet