Historisk arkiv

Historisk arkiv

Helseforetakene skal sikre pasientene ledsager

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Noen pasienter må av medisinske årsaker ha ledsager med når de reiser for å få behandling. Dersom pårørende ikke har anledning, er det de regionale helseforetakene som skal sikre følgetjeneste, fastslår statssekretær Tone Toften i Helse- og omsorgsdepartementet.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

De fleste pasientene ønsker å bli ledsaget av pårørende – som ektefelle, barn, familie, venner eller foreldre.

Men Helse- og omsorgsdepartementet har den siste tiden blitt gjort oppmerksom på flere tilfeller der pasienter ikke kan skaffe ledsager selv.

Det regionale helseforetaket i pasientens bostedsregion har ansvaret for å sørge for transport til undersøkelse eller behandling i kommune- og spesialisthelsetjenesten – og også dekke utgiftene til reise for pasient og nødvendig ledsager. 

– Det vil si at de regionale helseforetakene også har ansvaret for å organisere følgetjeneste i de tilfellene der pasienten ikke kan skaffe ledsager selv, sier statssekretær Tone Toften i Helse- og omsorgsdepartementet.

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter