Forsiden

Historisk arkiv

Nå kan du enkelt sammenligne pris på tannhelsetjenester

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Sammen med helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre og barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen fikk 19 år gamle Aili Løchen være den første som fikk prøve ”hvakostertannlegen.no”, som sammenligner priser på tannleger over hele landet. Forbrukerne kan ta i bruk prisportalen fra fredag 15. februar.


Hvakostertannlegen.no er en markeds- og prisportal som enkelt hjelper deg med å finne fram til den tannlegen du ønsker. Nettstedet sørger for oppdatert informasjon om priser, de vanligste tannbehandlingene og servicefasiliteter hos tannlegen. Det gir forbrukerne muligheten til å gjøre et reelt valg av tannlege.

Tjenesten hjelper deg med å finne ut om tannlegen tar imot nye kunder, tilbyr parkering, har kveldsåpent, gir studentrabatt og om det er tilrettelagt for funksjonshemmede. Den gir også informasjon om klagerettigheter, lovverk og klageinstanser.

– Vi lanserer portalen fordi den er  viktig for tilgjengelighet og informasjon. Her får du opplysninger som du trenger for å ta de riktige valgene. Hvis du flytter, noe også yngre ofte gjør, er det et svært viktig hjelpemiddel i forhold til det nye bostedet, sier helseminister Jonas Gahr Støre.

 

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre, barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen og Aili Løchen prøver den nye portalen
Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre, barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen og Aili Løchen prøver den nye portalen (Linda Sørfjord)

 Etter å ha fått gratis tannhelsetjeneste frem til nå, må Aili Løchen snart betale for tjenesten selv. Hun synes en portal med tilgjengelige opplysninger om tannleger og priser, er nødvendig for å klare å ta vare på tennene sine.

– Denne portalen gjør det veldig enkelt å få de opplysningene jeg trenger. Den gir en veldig god oversikt. Den er lett å søke på, sier Aili, etter å ha studert portalen sammen med statsrådene Jonas Gahr Støre og Inga Marte Thorkildsen, samt direktør for Forbrukerrådet, Randi Flesland.

Åpningen av prisportalen er en viktig del av regjeringens generelle prispolitikk, regjeringens satsing på nettbaserte tjenester og i arbeidet med å styrke forbrukerrettighetene når det gjelder tannbehandling.

– Med denne portalen er det enkelt å sammenlikne kvalitet og pris. Jeg tror også at dette vil komme forbrukerne til gode prismessig, sier Støre. 

Forbrukerrådet har samarbeidet med Helsedirektoratet, Tannlegeforeningen og universitetsmiljøer for å utvikle portalen. Oppdraget kommer fra Helse- og Omsorgsdepartementet og Barne-, likestillings – og inkluderingsdepartementet.

 

Les også: 70 millioner til tannbehandling

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter