Historisk arkiv

19 millioner til kampanje mot røyking

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Regjeringen foreslår 19 millioner kroner til massemediekampanjer mot røyking. - Det har aldri tidligere vært brukt så mye penger i Norge på en tobakkskampanje, men det er helt nødvendig og det er utrolig viktig for folkehelsen sier helse og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Regjeringen foreslår 19 millioner kroner til massemediekampanjer mot røyking.
- Det har aldri tidligere vært brukt så mye penger i Norge på en tobakkskampanje, men det er helt nødvendig og det er utrolig viktig for folkehelsen sier helse og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Årlig anslås nær 7000 dødsfall som følge av tobakksrelaterte sykdommer, som KOLS og lungekreft. Formålet med kampanjen som skal gå i massemedia er å redusere tobakksbruken i befolkningen og hindre nyrekruttering.

Samtidig vil det høsten 2011 bli presentert en ny strategi for det tobakksforebyggende arbeidet de neste fem årene. Ny kampanjesatsing blir sentralt i denne strategien.
- Fra regjeringens side er vi opptatt av å bidra til at færrest mulig unge begynner å røyke, samtidig som vi vil fortsette arbeidet med å stimulere de som allerede røyker til å slutte, sier helse- og omsorgsministeren.

En reduksjon i tobakksrøyk vil bidra positivt til folkehelsen, regjeringen varsler derfor også endringer i tobakksskadeloven.

- Formålet med endringene er å begrense barns tilgang til tobakksvarer, gjøre flere arenaer røykfrie og styrke vernet mot passiv røyking, sier helse- og omsorgsminister Anne- Grete Strøm- Erichsen.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter