Historisk arkiv

Slår sammen lensmannsdistrikter i Sør-Trøndelag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

Regjeringen har besluttet å slå Ørland og Bjugn lensmannsdistrikt sammen med Rissa lensmannsdistrikt og Åfjord lensmannsdistrikt. Det skal bidra til bedre publikumstjenester og mer politikraft ut blant folk.

– Vi skal ha et sterkt nærpoliti, det er det aller viktigste. Sammenslåing av lensmannskontorer kan være riktig, hvis det bidrar til større fagmiljøer som gir bedre publikumstjenester, og som står bedre rustet til å møte kriminalitetsutviklingen, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo.

Både tillitsvalgte og kommunen har vært involvert prosessen. – Enighet mellom politimesteren og lokalsamfunnene har vært et viktig grunnlag for sammenslåingen, sier Faremo.

Sammenslåingen vil styrke politidistriktets evne til å forebygge og bekjempe kriminalitet og legge grunnlaget for kortere responstid. Den vil også føre til at ressurser som tidligere har gått til husleie, heller kan brukes på politioperativ innsats og bedre tilgjengelighet – for eksempel forlenget åpningstid på lensmannskontoret.

– Det nye lensmannsdistriktet er tilpasset dagens befolkningsmønster og stemmer overens med målet om trygghet for folk over hele landet, sier Faremo.