Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Vil redegjøre for Stortinget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminister Knut Storberget har i dag bedt stortingspresident Dag Terje Andersen om å få redegjøre for Stortinget på egnet måte om spørsmål knyttet til mulig ulovlig overvåkning av norske statsborgere.

Tidspunkt og form for redegjørelsen vil bli vurdert i nært samarbeid med Stortingets presidentskap, når man har fått mulighet til gjennomgå påstandene og innhentet tilstrekkelig informasjon.

TV 2 har bragt påstander om at tidligere ansatte i politiet har overvåket norske borgere ulovlig. – Det er maktpåliggende for oss å komme til bunns i denne saken, sier justisminister Knut Storberget.

– Jeg ønsker å bringe så mange fakta som mulig på bordet. Derfor ba jeg i går både politidirektøren og sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste om å redegjøre for om de er kjent med eller har hatt noen befatning med disse forholdene. Det er ikke forbudt for tidligere politifolk å ta en sivil jobb ved en ambassade, men det er forbudt å bryte norsk lov. På norsk jord skal norsk lov følges. Jeg legger til grunn at politiet og påtalemyndigheten vurderer om det foreligger straffbare forhold, sier Storberget.

Til toppen