Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2012

Nært og sterkt politi i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Regjeringen foreslår å øke budsjettet til Oslo politidistrikt med 216,3 millioner kroner (11,4 prosent) fra saldert budsjett i 2011. – Dette er markant satsing på mer trygghet i hovedstaden, sier justisminister Knut Storberget.

Jobb til nyutdannede. 28 millioner kroner skal gå til 41 stillinger til studenter som er ferdig utdannet fra Politihøgskolen sommeren 2012, og helårsvirkning av 22 stillinger til nyutdannede fra Politihøgskolen i 2011.

– Regjeringen viderefører også i år det rekordhøye opptaket på Politihøgskolen, og vi legger til rette for at Oslo politidistrikt kan ansette en høy andel av de nyutdannede, sier Storberget.

Trygghet etter 22.7. Oslo ble hardt rammet av terrorangrepene 22. juli. Regjeringen foreslår derfor å øke bevilgningen med 98,7 millioner kroner for blant annet å dekke merutgifter til etterforsking og påtale av angrepene. Den nyopprettede etterforskingsenheten ved Oslo politidistrikt videreføres med 55 årsverk i 2012. I tillegg er det lagt vekt på at politidistriktet skal ha mulighet til å ha en bemanning som gjør at andre politioppgaver i Oslo ikke blir skadelidende.

– Vi skal fremdeles ha et synlig politi som ivaretar befolkningens behov for trygghet. Det er også noe av bakgrunnen for at regjeringen legger til rette for at nyutdannede kan ansettes i Oslo-politiet, sier Storberget.

Styrking av Beredskapstroppen. Regjeringen foreslår også å styrke beredskapstroppen i Oslo politidistrikt med 25 millioner kroner slik at den kan fornye utstyret sitt. Dette beløpet kommer i tillegg til bevilgningen på 20 millioner kroner i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i 2011.

Bedre helikopterberedskap. I tillegg foreslår regjeringen å øke bevilgningene til politihelikoptertjenesten med 29,7 millioner kroner. Det gjør at Oslo-politiet kan leie et ekstra helikopter, øke antall ansatte og styrke helikopterberedskapen.