Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Video: Statsbudsjettet 2012

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/30090095?byline=0&amp;portrait=0" width="540" height="304" frameborder="0" webkitallowfullscreen="" allowfullscreen=""></iframe>

Regjeringen satser på forskning

Regjeringen ønsker å gi den grunnleggende forskningen et løft i 2012. I statsbudsjettet øremerkes 100 millioner til fri prosjektstøtte. Dette utløser like mye midler hos universitetene. Til sammen vil dette gi en økning på 200 millioner til de beste prosjektsøknadene der forskerne ønsker å forfølge egne ideer. - Dette fellesløftet sikrer finansiering til de kvalitativt beste forskningsmiljøene og bidrar til forskningsmangfold, sier statsråd Tora Aasland.

240 millioner til flere studieplasser

Regjeringen foreslår en fortsatt satsing på studiekvalitet, studieplasser og studentvelferd i neste års statsbudsjett. – Det er viktig at stadig flere studenter får tilgang til høyere utdanning. I 2012 prioriterer regjeringen 134 millioner kroner til målrettede tiltak som skal øke kvaliteten i høyere utdanning, samtidig som det bevilges nesten 240 millioner kroner til videre opptrapping av studieplasser, sier statsråd for forskning og høyere utdanning Tora Aasland.

 

Mer praktisk og variert ungdomsskole

Lærernes faglige kompetanse skal styrkes og valgfagene komme inn på timeplanen. 66,8 millioner kroner går til innføring av valgfag. Lærere på ungdomstrinnet vil få tilbud om etterutdanning med spesiell vekt på klasseledelse, lese- og regneopplæring. Grunnopplæringen totalt styrkes med 152 millioner kroner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen