Historisk arkiv

Innsatsen for full barnehagedekning skal måles

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Regjeringen ønsker å lage et interaktivt Norges-kart for å måle utviklingen i barnehagedekningen. Kartet blir lagt ut på nettportalen regjeringen.no i juni og vil være tilgjengelig for alle.

Gutter som lekerRegjeringen ønsker å lage et interaktivt Norges-kart for å måle utviklingen i barnehagedekningen. Kartet blir lagt ut på nettportalen regjeringen.no i juni og vil være tilgjengelig for alle.

Hvor langt kommunene har kommet mot full dekning skal illustreres ved hjelp av fargekoder på Norges-kartet. Dette skal jevnlig oppdateres og vil gjøre det mulig for alle å følge med hvor langt den enkelte kommune har kommet på veien mot full barnehagedekning.

 

– Nå kan alle få oversikt over barnehagedekningen i sin egen kommune og være med å påvirke, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal. 

Djupedal har sendt brev til alle landets ordførere der han ber om at de bidrar med tallmateriale til dette kartet. Han oppfordrer samtidig til fortsatt felles innsats for å nå målet om full barnehagedekning i løpet av 2007. 

Regjeringen lanserte i oktober 2006 følgende definisjon på full dekning: Alle som søker om barnehageplass innen fristen for hovedopptak våren 2007, skal få tilbud om en plass innen utgangen av 2007.

– Dette er ingen permanent definisjon, men et måleverktøy for regjeringen, påpeker Djupedal. 

Regjeringen vil vurdere oppnåelsen av regjeringens mål om full barnehagedekning innen utgangen av 2007. Med data fra kommunene vil de måle hvor mange av dem som søker barnehageplass ved hovedopptaket i år, som får tilbud om en plass innen utgangen av året. Målingen vil ta utgangspunkt i antallet søknader ved det samordnede hovedopptaket i kommunene.

Klikk her for å lese brevet