Forsiden

Historisk arkiv

Tidenes medaljedryss til Norge i Yrkes-EM

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Norge tok godt for seg av edelt metall i Yrkes-EM i Rotterdam. Under premieutdelingen lørdag kveld kunne de elleve norske deltakerne hente medaljer i syv av de åtte fagene de deltok i.

Norge tok godt for seg av edelt metall i Yrkes-EM i Rotterdam. Under premieutdelingen lørdag kveld kunne de elleve norske deltakerne hente medaljer i syv av de åtte fagene de deltok i. Gullet ble hentet i grafisk design og frisør. Det ble andreplasser i mekatronikk- og servitørfagene. 

Det norske yrkeslandslaget tok bronsemedaljer i fagene trykking, blomsterdekoratør og mekatronikk. 

Yrkes-EM (EuroSkills) samlet deltakere fra 31 land til konkurranser som gikk over tre dager denne uka med avslutning lørdag. Deltakerne ble bedømt både individuelt og som lag. Bedømningkriteriene ligger både i kvalitet, kreativitet og evnen til å bli ferdig med arbeidet på tilmålt tid. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

I grafisk design tok Mari Rem Groeng, Oslo, gull.

 

 

 

 

 

 

Linn-Hege Hatlestad Sviggum, Åsane, tok gull i frisørfaget foran blant andre lagvenninne Elisabeth Enger, Bærum, som tok en fjerdeplass. 

Martin Blaalid, Oslo, tok fjerdeplass i trykking og Eirik Høyme Rogn, Fagernes, tok en femteplass i webdesign.
De tre representantene for grafisk bransje tok sammen bronse i lagkonkurransen. 

Dina Bekkedal, Oslo, tok sølv i servitørfaget mens Oddbjørn Kalsheim Balke, Oslo tok en fjerdeplass i kokkefaget.  

Laget til mekatronikks (automasjon) besto av Ole Andre Svindseth Kristiansen, Oslo, og David Johansen, Moss. De kunne hente sølv i sin konkurranse. 

Siren Næss, Hokksund, og Berit Marie Wiig, Rygge, tok sammen bronse i lagkonkurransen for blomsterdekoratørfaget. 

Det er første gang EuroSkills/Yrkes-EM har blitt arrangert. Det norske laget er organisert av WorldSkills Norway som siden 1992 har sendt deltakere til Yrkes-VM. 14. – 16. oktober arrangerer organisasjonen også Yrkes-NM for andre gang. Denne gang i Stavanger. 

Nærmere opplysninger