Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Foreldrene fornøyde med barnehagen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Over 90 prosent av norske foreldre er fornøyde med barnas barnehagetilbud. Dette viser en undersøkelse TNS Gallup har utført for Kunnskapsdepartementet.

Over 90 prosent av norske foreldre er fornøyde med barnas barnehagetilbud. Dette viser en undersøkelse Kunnskapsdepartementet har gjennomført om foreldres tilfredshet med barnehagetilbudet.

 

– Resultatene i denne undersøkelsen viser at vi har svært gode barnehager i Norge. Regjeringens barnehagereform har ikke bare gitt langt flere barn en barnehageplass, men også et godt tilbud av høy kvalitet. Men kvaliteten på enkelte områder kan bli enda bedre. Det jobber vi med nå, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

Undersøkelsen viser at barnets trivsel er det forholdet som foreldrene er mest fornøyde med. 97 prosent sier de er fornøyd med barnets trivsel i barnehagen.  94 prosent av foreldrene er fornøyde med det sosiale miljøet i barnehagen.

De forholdene som foreldrene vurderer å være minst fornøyde med er:

  • i hvilken grad barnehagen tar inn vikar ved sykdom (79 prosent fornøyd)
  • inneklima (77 prosent fornøyd)
  • antall ansatte med pedagogisk utdannelse (76 prosent fornøyd)
  • standard på bygning (76 prosent fornøyd)
  • parkeringsforholdene ved barnehagen (74 prosent fornøyd)
  • muligheten for fleksibel åpningstid (72 prosent fornøyd)

Undersøkelsen er gjennomført av TNS Gallup for Kunnskapsdepartementet. 2006 foreldre har svart på undersøkelsen. Foreldrene som deltok var bosatt i alle deler av landet og deres utdanningsnivå varierte fra grunnskole til mer enn fireårig høyskole/universitetsutdanning.

Les hele rapporten her

Til toppen