Historisk arkiv

Lærerrekruttering over hele landet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen og lærer fra tv-serien Blanke ark, Håvard Tjora, har denne uken deltatt på møter i Stavanger, Bergen, Drammen, Haugesund og Tromsø sammen med lokale lærere og lærerstudenter.

Lærerrekrutteringskampanjen "Har du det i deg?" har i år fått en verdifull forsterkning gjennom lokale rekrutteringsmøter i regi av de regionale GNIST-partnerskapene. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen og lærer fra tv-serien Blanke ark, Håvard Tjora, har denne uken deltatt på møter i Stavanger, Bergen, Drammen, Haugesund og Tromsø sammen med lokale lærere og lærerstudenter.

I forbindelse med møtet i Drammen arrangerte fylkesmannen i Buskerud blant annet en videokonkurranse, ”Drømmelærer”, på YouTube. Les mer på Høgskolen i Buskerud sine nettsider og se vinnerfilmene på YouTube.

Målet med de reginale møtene er å skape en møteplass for lærere og potensielle lærerstudenter for å vise frem hvor spennende og viktig læreryrket er. Etter påske, torsdag 8. april, blir det rekrutteringsmøte med Kristin Halvorsen på Høgskolen i Oslo. Hedmark og Oppland vil også ha egne rekrutteringsarrangementer i tiden frem til søknadsfristen for Samordna opptak 15. april.

Mer informasjon om årets lærerrekrutteringskampanje finner du på www.hardudetideg.no

Årets kampanje har også en egen Facebook-gruppe der det også finnes informasjon om de regionale møtene: http://www.facebook.com/hardudetideg?

Partnerskapet ”GNIST” har inngått et femårig samarbeid der målet er å heve lærernes status og få flere kvalifiserte søkere til lærerutdanningen. Partnerne er: Kunnskapsdepartementet, Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund, KS, NHO, LO, Pedagogstudentene, Studentenes landsforbund, Norsk Studentunion, Elevorganisasjonen, Norsk lektorlag, Norsk skolelederforbund og Nasjonalt råd for lærerutdanning.

Bilde fra rekrutteringsmøtet i Drammen 23. april. Foto: Jan-Henrik Kulberg.