Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Nettverk for skoler med elever berørt av 22. juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen hilste i dag nettverket av skoler med elever som er berørte av 22. juli. Nettverket hadde sin første samling på Gardermoen torsdag og fredag denne uken.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen hilste i dag nettverket av skoler med elever som er berørte av 22. Nettverket hadde sin første samling på Gardermoen torsdag og fredag denne uken.

–Det må være et overordnet mål at hver enkelt av de rammede ungdommene etter tragedien den 22. juli gjennomfører skole og utdanning. Jeg vet at mange av dere har gjort en kjempeinnsats for å ta vare på elevene deres. Det må dere fortsette med, for dette kommer nok til å ta tid, og da skal oppmerksomheten vår fortsatt være der, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen til nettverket.

Nettverket er dannet blant annet for at skoleledere og andre ressurspersoner ved skolene kan utveksle erfaringer for på best mulig måte ta vare på disse elevene faglig og psykososialt de årene de er i opplæring.

–Mange sliter med å finne tilbake til normaliteten, men jeg håper dere som er her i dag kan hjelpe dem med å få skolehverdagen til å fungere igjen. Når man har opplevd noe som er sterkt traumatisk, er det naturlig å få reaksjoner i etterkant. Det er viktig at skolene og lærerne strekker seg langt for at den enkelte elev skal få tilrettelagt skolehverdagen ut fra sitt individuelle behov, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Det er Utdanningsdirektoratet som er tilrettelegger for nettverket. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har tidligere sendt brev til alle landets skoleeiere og skoler om hvordan de bør følge opp elever som ble spesielt berørt av 22. juli.   

 

Til toppen