Historisk arkiv

Ingen endringer i TIMSS 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Utdanningsdirektoratet melder på nettsidene sine at IEA bekrefter en feil i rapporten fra TIMSS 2011 ikke har betydning for konklusjonene i undersøkelsen.

Utdanningsdirektoratet melder på nettsidene sine at IEA bekrefter en feil i rapporten fra TIMSS 2011 ikke har betydning for konklusjonene i undersøkelsen.

 

VG skriver lørdag 15. desember om en feil i rapporten fra TIMSS 2011. IEA kan bekrefte at feilen ikke har betydning for konklusjonene i undersøkelsen. Norske elever gjør det fortsatt bedre i matematikk, naturfag og lesing. Ingen andre elever i studien har like stor framgang som de norske elevene på 4. trinn.

MichaelMartin, Executive Director ved TIMSS PIRLS International Study Center, Boston College skriver i en e-post til Utdanningsdirektoratet:

 

- We are pleased to confirm that the Norwegian data published in the TIMSS and PIRLS 2011 international reports met the international standards for population coverage and sampling participation as documented in the technical documentation - http://timssandpirls.bc.edu/methods/index.html. We are very pleased with Norway's participation, and have no concerns about their data.

Feilen som har sneket seg i beskrivelsen av antall elever i det norske utvalget på 4. trinn i den norske rapporten er at 3553 elever deltok i testen. Det riktige tallet er 3121.  Dette tallet har også vært utgangspunkt for de norske analysene. Utvalget er representativt og tilfredsstiller IEAs meget strenge krav til å få undersøkelsen godkjent.

Antall elever som er meldt som fraværende i studien er også godkjent etter IEAs meget strenge krav. IEA har kontrollert hvordan undersøkelsen er gjennomført på skolene og ingen unormale fravær er registert. Skolene og elevene er anonyme i de internasjonale studiene og man kan ikke si noe om resultater for enkelte skoler. Resultatene presenteres bare på nasjonalt nivå.