Historisk arkiv

Nytt bygg for medisin og odontologi ved UiO åpnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen markerte den offisielle åpningen av det nye bygget for medisin- og odontologiutdanning (Domus Medica) ved Universitetet i Oslo på fredag ved å overrekke en symbolsk nøkkel til rektor Ole Petter Ottesen.

Foto: UiO

–Universitetet i Oslo fortjener honnør for satsingen og den klare prioriteringen av midler til dette bygget.  Jeg vet at de nye lokalene er etterlengtet og vil bli brukt flittig. Jeg er også sikker på at kvaliteten på utdanningen som vil bli gitt vil bli enda bedre og mer relevant. Gratulerer med dagen!, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen.

Prosjektet Domus Medica, tilbygg og ombygging, supplerer den eksisterende bygningsmassen for Universitetet i Oslo på Gaustad. Lokalene ligger i umiddelbar tilknytning til Rikshospitalet, som stod ferdig i 2000. Det nye tilbygget har kostet 536 millioner kroner og er på 11 500 kvadratmeter. Den vil være arbeidsplassen til 350 tilsatte og vil være studiested for omkring 1000 studenter innen medisin, odontologi og ernæring. Det er Statsbygg som har finansierert bygningen, mens UiO betaler leie for den til den er nedbetalt.

–Universitetet i Oslo har nå som et av sine høyest prioriterte byggeprosjekter et nytt anlegg for livsvitenskap, kjemi og farmasi. Seremonien her i dag kan sies både å markere åpningen av de nye lokalene, samtidig som den gir startskuddet for den store livsvitenskapssatsingen for UiO, sa statsråd Kristin Halvorsen.

For mer informasjon om byggeprosjektet og å laste ned ferdigmelding, se Statsbygg sine nettsider.