Historisk arkiv

Den nasjonale barnehageprisen 2009

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen ønsker å trekke frem et utvalg barnehager som arbeider med kunst, kultur og kreativitet i sin hverdag. I strategiplanen "Skapende Læring" står det: Det skal velges ut fem barnehager som på ulike måter speiler hvordan man på en god måte kan implementere kunst og kultur i barnehagen. På bakgrunn av strategiplanen deler Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen årlig ut Barnehageprisen.

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen ønsker å trekke frem et utvalg barnehager som arbeider med kunst, kultur og kreativitet i sin hverdag. I  strategiplanen "Skapende Læring"  står det:
Det skal velges ut fem barnehager som på ulike måter speiler hvordan man på en god måte kan implementere kunst og kultur i barnehagen.
På bakgrunn av strategiplanen deler Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen årlig ut Barnehageprisen.

Prisen gis til 5 barnehager som har utmerket seg i arbeidet med kunst og kultur og kreativitet. Arbeid med kunst og kultur defineres her vidt og kan være alt fra fokus på lokale tradisjoner og særpreg, kontakt med profesjonelle kunstnere, flerkulturelt arbeid, ulike kulturtiltak innenfor kunst, musikk, drama og lesning, kulturopplevelser i naturen og mye mer!

En egen jury nedsatt av Nasjonalt senter velger ut fem vinnere på bakgrunn av innsendte søknader. Vinnerne mottar en skulptur, en pengesum på 10 000 kroner hver i tillegg til medie- og presseomtale.

Søknadsfristen er 8.september 2009

Søknadsskjema finner du her: http://www.barnehageprisen.no/          

Barnehageprisen 2008:
Det var i alt 80 søkere til Barnehageprisen 2008. Juryen begrunner med at vinnerne bl.a. har arbeidet helhetlig og godt med kunst og kultur i hverdagen. Barnehageprisen ble utdelt ved den Nasjonale barnehagekonferansen i Stavanger samme år.

Vinnerne av barnehageprisen 2008:
• Selfors barnehage, Mo i Rana
• Svartlamoen kunst- og kulturbarnehage, Trondheim
• Teaterbarnehagen Villa Matilda, Grimstad
• Trekløveren barnehage, Skien
• Ytrebygda Barnehage, Bergen