Historisk arkiv

Leif Ove Andsnes tildeles Sibeliusprisen 2005

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Leif Ove Andsnes har over år vært på den internasjonale bestselgerlisten blant pianister. Ikke bare det, han er også kalt den beste av de aller beste i sin generasjon, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske ved tildelingen av Sibeliusprisen 2005 til pianisten Leif Ove Andsnes.

Leif Ove Andsnes tildeles Sibeliusprisen 2005

- Leif Ove Andsnes har over år vært på den internasjonale bestselgerlisten blant pianister. Ikke bare det, han er også kalt den beste av de aller beste i sin generasjon, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske ved tildelingen av Sibeliusprisen 2005 til pianisten Leif Ove Andsnes 15. desember.

Leif Ove Andsnes ved tildelingen av Sibeliusprisen 15. desember 2005.Andsnes har et betydelig navn i Finland og har gjestet finske musikkfestivaler. Andsnes får prisen fordi han er en fremragende eksponent for Sibelius-selskapets virksomhet ved å formidle kunnskap om norsk musikk og musikkliv til Finland.

Sibeliusprisen er en æresbelønning. Den finske generalkonsulen i Norge, Christian Bjelland, har tatt initiativet til prisen og garantert prisbeløpet på 100 000 kroner.