Historisk arkiv

Norge og Egypt etablerer kultursamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Norge og Egypt etablerer langsiktig kultursamarbeid innenfor områdene immateriell kulturarv, kreativitet, kunst og kultur for barn og unge samt oversettelse av litteratur. Dette er klart etter at kulturminister Trond Giske møtte sin egyptiske kollega Farouk Hosni og representanter fra norske og egyptiske kulturinstitusjoner til samtaler og seminar på Røros 4.-6. mars i år.

Kulturministrene Farouk Hosni og Trond Giske / Foto: Kultur- og kirkedepartementetNorge og Egypt etablerer langsiktig kultursamarbeid innenfor områdene immateriell kulturarv, kreativitet, kunst og kultur for barn og unge samt oversettelse av litteratur. Dette er klart etter at kulturminister Trond Giske møtte sin egyptiske kollega Farouk Hosni og representanter fra norske og egyptiske kulturinstitusjoner til samtaler og seminar på Røros 4.-6. mars i år.

Samlingen var en oppfølging av et lignende møte i Luxor oktober 2007 om dialog og mellommenneskelig forståelse, hvor ideen om norsk-egyptisk kultursamarbeid ble lansert.

Gjennom seminarinnlegg, diskusjoner og et program som ga deltakerne smakebiter av norsk kunst- og kulturliv, ble det lagt et solid grunnlag for nærmere kontakt og langsiktig dialog mellom Norge og Egypt – med utgangspunkt i konkrete forslag til kultursamarbeid innenfor de enkelte institusjonenes ansvarsområder.

Den videre oppfølgingen av kultursamarbeidet mellom Norge og Egypt vil skje gjennom relevante egyptiske og norske institusjoner og organisasjoner.

Konklusjoner fra Det andre møtet om kultursamarbeid mellom Egypt og Norge