Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Forbud mot bruk av sedler på gevinstautomater

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Regjeringen vil innføre forbud mot bruk av sedler på gevinstautomater. - Et forbud mot bruk av sedler vil kunne vedtas raskt, og vil begrense hvor raskt automatene kan sluke de spilleavhengiges penger, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Pressemelding

Nr.: 06/2006
Dato: 25.01.2006
Kontaktperson: Fung.info.sjef Siv Haugan, tlf 22 24 78 09 / 90 23 20 17

Forbud mot bruk av sedler på gevinstautomater

Regjeringen vil innføre forbud mot bruk av sedler på gevinstautomater. Høyesterett besluttet i desember å utsette sin vurdering av om Norsk Tipping kan få enerett på automatdrift. Dagens automater skulle vært avviklet 1. april i år, men det vil bli gitt forlengelse i påvente av at EFTA-domstolen har behandlet saken, sannsynligvis i løpet av første halvår 2007.

- Et forbud mot bruk av sedler vil kunne vedtas raskt, og vil begrense hvor raskt automatene kan sluke de spilleavhengiges penger. Dette er det mest effektive tiltak vi kan gjennomføre på kort sikt, så lenge ESAs behandling av saken stanser en mer langsiktig og permanent løsning, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Forslag om forbud mot bruk av sedler vil bli sendt på høring i begynnelsen av februar med sikte på raskest mulig vedtak.

Spørsmålet om enerett for Norsk Tipping vil føres videre fram mot en prøving for EFTA-domstolen. Det vil bli vurdert å innføre ytterligere restriksjoner på gevinstautomatvirksomheten.

Til toppen