Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

41 millioner kroner til utvikling av Rockesenteret i Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

I løpet av de neste tre årene vil det bli bevilget totalt 90 millioner kroner til utvikling av det virtuelle innholdet, utstillinger og attraksjoner i Opplevelsessenteret for pop og rock i Trondheim. For 2008 er det foreslått en bevilgning på 35 millioner kroner til disse investeringene og 6 millioner kroner til det videre arbeidet med utviklingen av senteret og driften av Det virtuelle Rockheim.

Opplevelsessenteret for pop og rock vil ved hjelp av det fremste innen teknologi og interaktivitet formidle, stille ut, bevare og forske på norsk pop- og rockmusikks historie. Senteret vil ligge i Mellageret på Brattøra og vil åpne sommeren 2009. Det vil ha et nettoareal på 3325 kvm. hvor halvparten vil være formidlingslokaler. I tillegg vil senteret inneholde en scene, verksteder, kafé og kontorer.

En virtuell utgave av senteret, Det virtuelle rockheim, planlegges åpnet sommeren 2008, og her kan folk ”vandre rundt” i en 3D versjon av senteret i tillegg til å få tilgang til hele Norges pop- og rockhistorie (www.rockheim.com).

Til toppen